Börja spela golf

Självklart ska du börja spela golf. Hos oss finns alla möjligheter för att komma igång och vi hjälper dig gärna utifrån dina förutsättningar. På den här sidan berättar vi om våra kurser, hur du kan träna på egen hand samt hur du skaffar medlemskap och grönt kort.

Öijared Golf Academy utbildar och coachar, nya såväl som erfarna golfare, i alla åldrar. Individuella lektioner, grupplektioner, spellektioner, kurser, golfskolor, resor och mycket mer. Vi är fem PGA Golf Professionals som brinner för att utveckla dig och din golf, året runt.

Vill du testa spela lite golf själv först?

Här finns också många möjligheter för dig som först vill testa lite själv först. Vi har en stor Driving Range där du kan testa att slå ut från mattor.  Intill klubbhuset finns också flera puttinggreener. Vill du spela en runda kan du boka tid på vår korthålsbana Multibanan – den kan du spela utan Grönt Kort eller medlemskap. Som medlem har du också tillgång till vårt stora övningsfält, Slätten. Där kan du träna bunkerslag, putting och närspel med egna bollar. Klubbor och bollar kan du låna/hyra i Öijared Golfshop. 

Välj rätt golfutrustning

Vilket golfset ska jag börja med och vilka klubbar behöver jag? I shoppen jobbar golf-pro’s som hjälper dig få utrustning, anpassad för din förmåga, din kropp och dina ambitioner. Kom in i shoppen så får du personlig hjälp.

Grönt kort krävs för spel

Oavsett vilket kursupplägg du väljer, så krävs en hel del egen träning utöver kurstillfällena, för att du ska bli golfare och ta så kallat Grönt Kort.

För att erhålla Grönt Kort, behöver du klara en teoretisk del och en praktisk del, samt vara aktiv medlem i en golfklubb. Det är klubben du är medlem i som aktiverar ditt gröna kort. Dock behöver du inte vara medlem i en klubb för att gå en nybörjarkurs eller börja med din teoridel. Det är även obligatoriskt att delta på en 3-timmarsteori på Öijared för alla som fyller 15 år eller mer i år. Du hittar alternativa datum HÄR.

På Öijared Resort följer vi Svenska Golfförbundets rekommendationer avseende Grönt Kort, och beroende på ålder så är det olika prov som ska göras avseende teori och praktik.

Här kan du läsa mer om golfregler och handicap.

Golflektioner och kurser för nybörjare

På Öijared Resort erbjuder vi nybörjarkurser för barn, ungdomar och vuxna. Vi har kurser under både hösten och våren och erbjuder även intensivkurser.

Teori- och spelprov

När du känner dig varm i kläderna är det dags att bevisa din färdigheter och erhålla grönt kort. Det gör du genom våra teori- och spelprov.