Teori- och spelprov

För att få grönt kort behöver du uppvisa både teoretiska och praktiska färdigheter. Det gör du genom våra teori- och spelprov.

Teoriprov

I teoriprovet ska du kunna uppvisa grundläggande kunskaper kring golf, golfvett och regler. För att komma åt förberedande utbildning och teoriprov, behöver du ett golf-id. Det får du antingen av klubben när du blir medlem, eller genom att själv registrera dig för ett, kostnadsfritt, via denna länk.

Barn tom 12 år

Teoriprov med barnanpassade frågor görs digitalt via inlogg med golf-id i Min Golf. Provet består av 15 frågor om golfspelet och 15 frågor på golvett. För godkänt ska ha minst 12 rätt på respektive del. 

Vuxna och barn from 13 år – 

Teoriprov görs digitalt via inlogg med golf-id i Min Golf. Provet består av 25 frågor om golfspelet och 25 frågor på golfvett. För godkänt ska du ha minst 20 rätt på respektive del.

För att ta grönt kort på Öijared, så behöver du som är 13 år och äldre, gå en teorikurs på 3 h, utan kostnad, som erbjuds ca 2 ggr/månad. Du anmäler dig via länken här och behöver golf-id även här.
Kalender teori-utbildning

Spelprov

I spelprovet ska du kunna uppvisa en spelstandard motsvarande handicap 54.

Barn t om 12 år

Spelprov utförs på Multibanan från 30, 50 och 100-tee. Spela 9 hål på 45 slag eller mindre från respektive tee. Score fylls i hål för hål.

Barn till och med 12 år kan nu även göra sitt spelprov genom att spela nio hål från 150-metersmarkeringen (och främre tee på par 3) och få 18 poäng eller bättre.
Markör behöver ha Golf-ID och Grönt Kort (Hcp 54,0 eller lägre).

För vuxna och barn fr om 13 år 

Spelprovet sker över en 9 håls rond, från en slopad tee. Score anges hål för hål. Resultatet räknas om till poäng. Spelaren behöver ha 18 poäng eller bättre över 9 hål. Resultatet baseras på att spelaren spelat på den slope som spelare erhåller för HCP 54,0.
Registrering behöver ske på en bana som är slopad. (Park, Nya el Gamla)
Markör behöver ha ett aktivt Golf-ID och Grönt Kort (Hcp 54,0 eller lägre).

Registrera spelprov

När en spelare på Öijared, oavsett ålder, klarar sitt spelprov ska de ta ett foto av sitt signerade scorekort, med golf-id och markör med på kortet, och maila till: lars.brydolf@oijared.se

För att det gröna kortet ska aktiveras, krävs medlemskap i en golfklubb.