Aktiviteter på Öijared

Konferens eller privat sällskap – aktivitetsutbudet är i det närmaste oändligt på Öijared Resort och det finns något för alla. Allt från golf till lerduveskytte, yoga till vin- eller romprovning, föreläsningar till promenader i skogen och mycket mer.

Golf

Ingen annanstans än på Öijared Resort kan du spela lika mycket varierad golf i ett så stort och levande socialt sammanhang med varm, välkomnande atmosfär. Här finns totalt 63 hål och vi lovar utmaning och spelglädje för alla, oavsett spelvana.

Läs mer

Företagsgolf

Företagsgolf är en fin investering i, och för, såväl medarbetare som kunder. Här skapas teamkänsla med fina möjligheter till ett utökat nätverk med nya kontakter och samarbetspartners.

Vi hjälper er att skräddarsy upplägget så att det passar just er.

Läs mer

Multibana

Välkommen till vår elbelysta Multibana! Denna 9-håls korthålsbana har, precis som Gamla Banan, ritats av Pierre Fulke och här spelar du golf, footgolf och frisbeegolf.  

Öijared Bad och Bastu

I Öijared Bad och Bastu njuter du i torrbastur såväl som aromabastu, vår klassiska pool, en varm utomhuskälla, isdusch samt ekologiska produkter i sparitualen från Maria Åkerberg.

Läs mer

Mountainbike

Markerna och skogarna som omger oss inbjuder till både upptäcktsfärder och fin stigcykling. På din egen eller någon av våra hyrcyklar, upptäcker du än mer och om du vill, ser du till att få en riktig pulshöjare. Våra hyrcyklar är i hardtailmodell och hjälmar med rotationsskydd ingår alltid i hyran. Önskar du hyra andra cyklar löser vi såklart även detta, bara vi får din förfrågan i god tid innan ditt besök! Vi anordnar även cykelevent - fråga oss gärna om detta.

Löpning

Omgivningarna runt Öijared bjuder på natursköna löparspår i varierad terräng på såväl grusvägar som skogsstigar. Få träningen utformad av en guide eller njut av en skön joggingtur.

Jakt

Öijared är otroligt viltrikt och vi är stolta att kunna erbjuda olika typer av jakt. Här finns möjligheter till såväl and- som bockjakt och jakten skräddarsys efter önskemål och erfarenhetsnivå.

Skogshuset

Bara ett stenkast från anläggningen, men ändå mitt i skogen, ligger vårt mysiga skogshus. Här kan du vara helt urkopplad, fokuserad på nuet och verkligen njuta av skogens tystnad och lugn.

Kulturvandring

Öijared är en skogsfastighet på dryga 1800 ha med historia från tidigt 1500-tal. Området är delvis klassat som riksintresse p.g.a. sina stora natur- och kulturvärden. 

Lerduveskytte

En av våra mest uppskattade aktiviteter är lerduveskytte. En annorlunda aktivitet för konferensgäster och privata sällskap som under 90 minuter, tillsammans med vår jägmästare testar på, eller tränar skytte, i fantastisk skogsmiljö.

Föreläsning

Söker du extra inspiration i form av en föreläsning i samband med din nästa konferens? Vi har under åren byggt upp ett stort nätverk och hjälper dig gärna att finna den rätta föreläsaren för just ditt event.

Gym

Alla fullvärdiga medlemmar samt hotell- och konferensgäster har fritt inträde till gym- och relaxavdelning som kan nyttjas när vår reception är bemannad.

Nääs slott

Bara fem km från Öijared Resort ligger Nääs Slott, Sveriges bäst bevarade sena 1800-talsmiljö. På Nääs kan du gå en guidad tur på det vackra slottet och njuta av en otroligt vacker omgivning.

Slottet ägs av August Abrahamssons stiftelse som även anordnar ett av västsveriges största midsommarfiranden varje år och som är väl värt ett besök.

Läs mer på Nääs egen hemsida

Skidor

Vintern på Öijared har sin egen charm och så fort vi fått tillräckligt med snö drar vi längdspår som uppskattas av många!

Fryser det till ordentligt skottar vi även upp isbana på en av våra dammar som ligger närmast klubbhuset så att skridskorna också kan snöras på.

Yoga

Njut av ett härligt yogapass för såväl mental avspänning som fysik utmaning.

Våra instruktörer anpassar passen till önskad nivå och yogastil.

Dryckesprovning

Vill du lära dig mer om vad som händer i dryckesvärlden och veta mer om egenskaper och ursprung?

Vi arrangerar gärna dryckesprovningar under ledning av vår erfarna sommelier.