Nybörjarkurser

På Öijared Resort erbjuder vi nybörjarkurser för barn, ungdomar och vuxna.

Juniorer

Är du under 15 år, så rekommenderar vi att du börjar i golfklubbens juniorträning. Där tränar du tillsammans med barn i samma ålder. Läs mer här.

Övriga

För dig som är 15 år och äldre, finns det nybörjarkurser i grupp, under mars-september. För dig som även vill bli medlem erbjuder vi ett startmedlemsksap som inkluderar nybörjarkurs, fadderrundor med spelprov samt obegränsat spel på Multibanan och Parkbanan hela säsongen. Läs mer nedan under Startmedlemskap.

Vi erbjuder två varianter: Grunden respektive Intensiv. Båda kostar 1 895 kr/person och inkluderar nätbaserad teori, praktik och bollar under kurstillfällen. Du får dessutom låna utrustning under kurstillfällen och när du är på Öijared och tränar, cirka en månad i anslutning till kursen.

Nybörjarkurs – Grunden

Innehåll: Träning på grundslagen, varvat med praktisk teori.
Antal: 4 kurstillfällen à 2 h och 15 minuter
Pris: 1 895 kr/person.

Vårkursen

Alla pass sker på torsdagar 18.15-20.30

Grundpass 0
Registrera dig för golf-id
Scrolla längst ner för Grönt Kort-webben!

Grundpass 1 | 27/4
Intro spel & sving med järnklubba. Golfvett.   

Grundpass 2 | 4/5
Sving, samt putt & chip.

Grundpass 3 | 11/5 
Chip, pitch & bunker. Regler.

Grundpass 4 | 25/5
Sving, putt & chip

Höstkursen

Alla pass sker på torsdagar 18.00-20.15

Grundpass 0
Registrera dig för golf-id!
Scrolla längst ner för Grönt Kort-webben!

Grundpass 1 | 17/8 
Intro spel & sving med järnklubba. Golfvett. 

Grundpass 2 | 24/8
Sving, samt putt & chip tors 

Grundpass 3 | 31/8
Chip, pitch & bunker. Regler.

Grundpass 4 | 7/9 
Sving, putt & chip

Nybörjarkurs – Intensiv

Intensiv har samma pris och innehåll som grunden men sker intensivt över en helg:   9-15, lördag och söndag.

Detta passar dig som kanske redan spelat lite, gått en nybörjarkurs förut men aldrig kommit igång ordentligt, eller för dig som vill komma igång snabbt.

Tillfällen 2023

Klicka på respektive datum för att anmäla dig.

Startmedlemskap med kurs

För dig som är helt ny och vill gå kurs på Öijared, så finns det ett Startmedlemskap, där kursen ingår i priset, för endast 4 795 kronor.

Då har du obegränsat spel under kalenderåret på Multibanan och Parkbanan, samt möjlighet att vara med i vår medlemsledda Fadderverksamhet på tisdagar och söndagar. 

Våra olika medlemskap hittar du här.

Fadderrundor

Tillsammans med ideella faddrar, och andra nya golfare i klubben, spelar du 9 hål på någon av våra banor, och får lära dig spelet under trivsamma former. Det är också under en sådan runda, som du gör ditt så kallade spelprov. Du kan också göra det med en privat fadder, under andra tider, om du redan känner någon i klubben som är erfaren golfare, helst med handicap 36 eller bättre.

Grönt kort

Oavsett vilket kursupplägg du väljer, så krävs en hel del egen träning utöver kurstillfällena, för att du ska bli golfare och ta så kallat Grönt Kort. 

För att erhålla Grönt Kort, behöver du klara en teoretisk del och en praktisk del, samt vara aktiv medlem i en golfklubb. Det är klubben du är medlem i som aktiverar ditt gröna kort. Dock behöver du inte vara medlem i en klubb för att gå en nybörjarkurs eller börja med din teoridel. 

På Öijared Resort följer vi Svenska Golfförbundets rekommendationer avseende Grönt Kort, och beroende på ålder så är det olika prov som ska göras avseende teori och praktik.