Nybörjarkurser Golf

På Öijared Resort erbjuder vi nybörjarkurser för barn, ungdomar och vuxna.

Juniorer

Är du under 15 år, så rekommenderar vi att du börjar i golfklubbens juniorträning. Där tränar du tillsammans med barn i samma ålder. Läs mer om våra juniorträningar.

Övriga

För dig som är 15 år och äldre, finns det nybörjarkurser i grupp, under mars-september. För dig som även vill bli medlem erbjuder vi ett startmedlemsksap som inkluderar nybörjarkurs, fadderrundor med spelprov samt obegränsat spel på Multibanan och Parkbanan hela säsongen. Läs mer nedan under Startmedlemskap.

Vi erbjuder två varianter: Grunden respektive Intensiv. Båda kostar 2 095 kr/person och inkluderar ett teoripass* (3 tim), nätbaserad teori, praktik och bollar under kurstillfällen. Du får dessutom låna utrustning under kurstillfällen och när du är på Öijared och tränar, cirka en månad i anslutning till kursen.
*Teoripass erbjuds ca två gånger/månad under säsong april-september, och hålls av våra ideella kunniga i golfklubben. Mer info om datum och anmälan kommer inom kort. 

Teoriutbildning 2024

Förutom godkänt spelprov och teoriprov kommer denna teoriutbildning vara obligatorisk för alla födda 2009 eller tidigare, innan godkännande av Grönt kort görs.

Alla tillfällen startar kl 14.00 och avslutas ca kl 17.00 och du behöver vara med från start till slut på något av tillfällena.

Du hittar alla teoritillfällen här nedan, välj det som passar dig bäst.

Nybörjarkurs – Grunden

Innehåll: Träning på grundslagen, varvat med praktisk teori.
Antal: 4 kurstillfällen à 2 h och 15 minuter + 1 teoripass (3 tim) med separat anmälan
Pris: 2 095 kr/person.

Grunden 2024

Samtliga tillfällen är måndagar, kl 18.00-20.15.

Grundpass 0
Registrera dig för golf-id
Scrolla längst ner för Grönt Kort-webben!

Grundpass 1 | mån 22 april, 2024
Intro sving med järnklubba, puttning samt Golfvett.   

Grundpass 2 | mån 29 april, 2024
Sving med järnklubbor & metalwoods, samt putt & chip.

Grundpass 3 | mån 6 maj, 2024 
Sving, pitch & bunker.

Grundpass 4 | mån 13 maj, 2024
Repetition & spel Multibanan.

Grunden 2024

Samtliga tillfällen är måndagar, kl 18.00-20.15.

Grundpass 0
Registrera dig för golf-id!
Scrolla längst ner för Grönt Kort-webben!

Grundpass 1 |  mån 20 maj, 2024
Intro sving med järnklubba, puttning samt Golfvett. 

Grundpass 2 |  mån 27 maj, 2024
Sving med järnklubbor & metalwoods, samt putt & chip. 

Grundpass 3 |  mån 3 juni, 2024
Sving, pitch & bunker.

Grundpass 4 |  mån 10 juni, 2024 
Repetition & spel Multibanan.

Nybörjarkurs – Intensiv

Intensiv har samma pris och innehåll som grunden men sker intensivt över en helg:   9-15, lördag och 9-14 söndag.

Detta passar dig som kanske redan spelat lite, gått en nybörjarkurs förut men aldrig kommit igång ordentligt, eller för dig som vill komma igång snabbt.

Intensivhelger 2024

Planerade helger 2024.
Klicka på respektive datum för att anmäla dig!

Vill du bli medlem?

Introduktionsmedlemskap med kurs

För dig som är helt ny och vill gå kurs på Öijared, så finns det ett Introkukiontmedlemskap, där kursen ingår i priset, för endast 2 995 kronor.

Då har du obegränsat spel under kalenderåret på Multibanan, vår korthålsbana, samt möjlighet att spela 2 tillfällen i vår medlemsledda Fadderverksamhet på tisdagar och söndagar. Vill du uppgradera till Startmedlemskap under året, när du känner dig redo, så kontaktar du receptionen och betalar mellanskillnaden mellan dess 2 medlemskap. Läs mer om Startmedlemskap nedan, och vad skillnaderna innebär.

Samtliga typer av medlemskap hittar du här.

Startmedlemskap med kurs

För dig som är helt ny och vill gå kurs på Öijared, så finns det ett Startmedlemskap, där kursen ingår i priset, för endast 4 995 kronor.

Då har du obegränsat spel under kalenderåret på Multibanan och Parkbanan, samt möjlighet att vara med i vår medlemsledda Fadderverksamhet på tisdagar och söndagar. 

Samtliga typer av medlemskap hittar du här.

Fadderrundor

Tillsammans med ideella faddrar, och andra nya golfare i klubben, spelar du 9 hål på någon av våra banor, och får lära dig spelet under trivsamma former. Det är också under en sådan runda, som du gör ditt så kallade spelprov. Du kan också göra det med en privat fadder, under andra tider, om du redan känner någon i klubben som är erfaren golfare, helst med handicap 36 eller bättre.

Grönt kort

Oavsett vilket kursupplägg du väljer, så krävs en hel del egen träning utöver kurstillfällena, för att du ska bli golfare och ta så kallat Grönt Kort. 

För att erhålla Grönt Kort, behöver du klara en teoretisk del och en praktisk del, samt vara aktiv medlem i en golfklubb. Det är klubben du är medlem i som aktiverar ditt gröna kort. Dock behöver du inte vara medlem i en klubb för att gå en nybörjarkurs eller börja med din teoridel. 

På Öijared Resort följer vi Svenska Golfförbundets rekommendationer avseende Grönt Kort, och beroende på ålder så är det olika prov som ska göras avseende teori och praktik.