Juniorer Öijared

Juniorverksamheten

Öijareds Golfklubb har ca 600 juniormedlemmar och varje år tränar ca 100 juniorer regelbundet i Junior-& elitsektionens regi. Det är klubbens PGA-tränare och ideella ledare som planerar och genomför aktiviteterna med barnen och ungdomarna.

Vision

– Alla barn och ungdomar i upptagningsområdet ska känna till Öijared och vår verksamhet.
– Alla juniormedlemmar har golfen och Öijared som det självklara valet, även som seniorer.
– Öijared GK har som ambition att med egna produkter ha lag i SM för juniorer, damer och herrar samt över tid aspirera på SM-guld.

Mål

Träning
Att alla grupper ska erbjudas minst en gruppträning samt en spelträning per vecka under tränings-veckorna där spelformer varieras. Vi strävar efter att erbjuda en progression i träningsmängd som grundar sig på ålder och intresse för golf. För att kunna bedriva en bra träningsverksamhet och utnyttja våra tider på bästa sätt vill Öijared juniorsektion att varje träningsgrupp ska bestå av ca 8 juniorer.

Tävling
Vi strävar efter att på ett naturligt sätt få samtliga juniorer som utbildas på Öijared att introduceras till att tävla. Alla oavsett kunnande ska erbjudas möjlighet att delta i klubbens juniortävlingar. Vår ambition är att anordna Teen Cup-kval i samband med vårt juniorläger med minst 40 deltagare. Målsättning är att Öijared GK finns representerade på alla nivåer i SGF:s tävlingstrappa för juniorer.

Vill du veta mer? Klicka på knappen nedan. Uppdaterad version 2024 kommer läggas ut under april.