Nya banan

Vackra vyer utmed sjön på vår andra 18-hålsbana. Banans skogs- och parkmiljö sätter din precision i de långa slagen ordentligt på prov.

Tillströmningen av spelare under helgerna ökade snabbt under de första åren. Trots att den kompletta 18-hålsbanan Gamla banan hade varit i bruk endast ett och ett halvt år började redan 1967 planerna på ytterligare 18 hål att ventileras. Den 12 september 1970 invigdes Nya banan och Öijared blev landets första 36-håls anläggning.

Karta över Öijareds 18-hålsbana vid namn Nya Bana

En traditionell svensk golfbana, som bland annat har varit värd för Öijared Ladies Open på Telia Tour under många år.

Nya banan är en öppen skogs- och parkbana av varierande karaktär där varje hål har sitt eget rum. Banan ställer framför allt krav på precisionen i de långa slagen och betraktas som både medellång och medelsvår.

Banguide

Här kan du studera alla hålen på Nya banan. Du kan också ladda ner vår banguide som pdf genom att klicka här.

Orange tee är tänkt som ett alternativ för de som vill prova på att spela en något kortare bana. Banan har slope för damer även från Orange tee vilket innebär att ronder härifrån kan vara hcp-grundande precis som övriga ronder. Vid de flesta tävlingar på Nya banan har du som är dam och fyller 70 år eller mer möjlighet att välja Orange tee istället för röd. Prova gärna att spela från Orange tee och tala gärna om för oss hur du upplevde det.

Slopekalkylator

Slopetabeller

Scorekort

Banrekord

Vit tee
Stefan Nilsson
68 slag

(64 slag David Nyfjäll – 2017 då hål 6 var par 4)

Gul tee
Alexander Jarheden
66 slag

Blå tee
Rind Åström
64 slag

Röd tee
Michel Deyhim
61 slag

Boka starttid

Välj mellan våra tre 18-hålsbanor samt vår Multibana för golf, footgolf och frisbeegolf. Här hittar du allt du behöver för att boka starttid och utrustning.

All bokning görs via Sweetspot som du enklast når via appen. Du kan också boka direkt på webben.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Allt spel på våra banor bokas på egen hand och du som bokat är ansvarig för att bokningsreglerna efterföljs. Syftet är att kunna härleda alla bokningar till en bokningsägare.

Avbokning och No-Show
Om du vill avboka dig måste detta göras senast tre timmar före starttiden. En spelare som bokas av senare än tre timmar före start debiteras med en avgift på 300 kr. Erlagd greenfee återbetalas endast om avbokning sker mer än tre timmar före starttiden.

Primetime
Vi har infört primetime på Gamla banan och Nya banan på helger mellan 08.00-14.00. Under dessa tider kan du som medlem maximalt ha en samtida bokning. Varje timme under Primetime finns det en starttid XX:50 resp      XX:53 som blir bokningsbara först 48 timmar i förväg och endast för fullvärdiga medlemmar. Bokas tiden inte upp blir den tillgänglig för alla kl 00.01 samma dag.

Greenfee
När det gäller greenfee tillämpar vi dynamisk prissättning för våra starttider. Priset avgörs av tidpunkt under säsongen, veckodag samt vilken tid på dagen du som gäst vill spela. Du hittar aktuellt pris i starttidsschemat.

Detta för att sprida ut vårt gästspel och öka tillgängligheten på våra banor. All greenfee förbetalas i samband med bokning av bokaren och tiden släpps om betalning inte görs inom tre timmar från det att bokningen gjorts. Som medlem (ej greenfeemedlem) har du alltid en rabatt till dina gäster när de spelar med dig och bokas in av dig. Under respektive medlemskap kan du läsa mer om detta.

Erlagd greenfee återbetalas endast om avbokning sker mer än tre timmar före starttiden och görs då automatiskt när du avbokar. Spel utan erlagd greenfee resulterar i en avgift på 2000 kr per person. Överträdelsen kommer även att rapporteras till spelarens hemmaklubb. Vi utför regelbundna greenfeekontroller på våra banor. Ett rabatterat greenfeepris kan ej kombineras med ytterligare rabatter.

Ankomstregistrering
Ankomstregistrering ska ske före start. Alla starttider som inte är ankomstregistrerade debiteras med 300 kr per person. Ankomstregistrering sker antingen direkt i appen eller på plats i receptionen. Personlig ankomstregistrering gäller, d.v.s. man kan inte anmäla en hel boll själv. Du kan ankomstregistrera dig i appen när du är inom 500 m från klubbhuset. Dock tidigast tre timmar innan din starttid.

Gruppbokningar
En gruppbokning innefattar minst två starttider.

Vi hjälper dig gärna med gruppbokning och lägger då på 100 kr/pers i förbokningsavgift. Detta på grund av ökad administration samt att dessa bokningar går utanför gällande bokningsregler.
Gäst till medlemsrabatten gäller endast när du bokar själv via Sweetspot.

Bokaren ska inkomma med komplett lista med namn och golf-id samt startordning på alla deltagare senast en vecka före spel.

OBS! Vi gör inga gruppbokningar på Primetime (Gamla och Nya banan 08.00-14.00 helger) annat än till hotellgäster.

Vi rekommenderar att en person betalar för alla på plats med kort.

Om ni är en grupp där antalet inte är delbart med 4 (fulla starttider) så tillåter vi 3 pers i bollarna utan extra kostnad utöver den vanliga förbokningsavgiften på 100 kr/pers. Vill man blocka upp alla platser i en boll för att slippa få med sig fler spelare så tillåter vi endast det om man spelar singelmatch i Öijared Sommarcup.

Starttidsoptimering
För att öka tillgängligheten på våra banor förbehåller vi oss rätten av sammanslagning av starttider under perioder med högt tryck. Din starttid kommer aldrig tidigareläggas och som mest flyttar vi tider 20 minuter. Vid flytt av starttid erhåller du mail samt notis i sweetspot-appen.

Golfvärdar
Under helger och andra högfrekventa tider finns golfvärdarna på banan för att hjälpa till så att spelet flyter på. I första hand är deras uppgift att se till så att alla har det trivsamt på banan, men de har även befogenhet att avvisa spelare som inte följer golfvett och regler. Golfvärden har förbandslåda med sig.

Du når våra golfvärdar på telefonnr 0000000000 följande dagar och tider.
fredagar 13.30-18.30
lördagar 08.30-18.00
söndagar 09.00-14.00.

V Sport golf card
Innehavare av V Sport golf card erhåller 40% i rabatt på den greenfee du förbetalat i samband med bokningen i Sweetspot. Återbetalningen görs per automatik när du visat upp ditt kort i receptionen.

Introduktionskort såsom SGF, PGA, SGA, GAF mm
Som innehavare av introduktionskort från ovan organisationer eller liknande är du välkommen att besöka vår anläggning. Eventuell rabatt medges normalt en gång per år och förfrågan ska göras senast dagen före spel.

Golfhäftet
Gäller inte på Öijared.

Hcpgränser för gästspel
På Parkbanan och Nya Banan är gränsen för gästspel hcp 54 och på Gamla Banan hcp 36. Pay-and-play spel hänvisas till Multibanan. Den är öppen för alla, även dig som inte har grönt kort. Tänk på att ni måste boka tid även på Multibanan.

9-hålsgreenfee
Vi erbjuder ingen specifik 9-hålsgreenfee på våra 18-hålsbanor. Numera har vi justerat priserna på starttiderna så att det finns möjlighet att spela halva ronder till attraktivt pris sent på eftermiddagen när det är svårt att hinna med 18 hål.

Golfvett
Banarbete äger alltid företräde. Om banarbetare finns inom räckhåll, visa att du är redo och invänta klartecken innan du slår. Provsvinga aldrig i riktning mot banarbetare eller andra spelare. Partier som inte håller sin plats på banan är skyldiga att omedelbart släppa igenom bakomvarande parti. Snabbare partier ska alltid släppas igenom. Vid letande efter boll ska bakomvarande parti vinkas fram efter 30 sekunder om bollen inte återfunnits. Den som har lägst handicap i spelpartiet ansvarar för att deltagarna iakttar golfvett/säkerhet och att spelet inte onödigt fördröjs. Medlem ansvarar på samma sätt för sina gäster. Spelare som ej följer dessa enkla golfvettsprinciper kan avvisas från banan.

Omsorg om banan
Alla spelare förväntas visa omsorg om banan och laga minst ett nedslagsmärke per green. Uppslagna torvor ska återplaceras och trampas till. Detta för att banan ska vara i fint skick även när du besöker oss nästa gång.

Hundar på banan
Det är tillåtet vid sällskapsspel att ha med sig hund i koppel på samtliga banor på Öijared. Hunden måste kunna medverka utan att störa andra spelare och att den som har hund med sig plockar upp efter hunden ser vi som en självklarhet. Om någon i bollen inte vill att hund ska medfölja så får den som har med sig hund backa och boka in sig på annan tid.

Klädsel
Vi har en enkel filosofi när det gäller ”dresscode”. Kläderna ska vara hela och rena. Spel med bar överkropp är inte tillåtet.

Avbruten rond på grund av åska
Om du tvingas avbryta din rond på grund av åska betalar vi inte tillbaka några pengar. Kommer du in till receptionen inom två timmar efter din starttid vid åskväder erbjuder vi värdecheckar motsvarande halva den avgift du betalat för din 18-hålsrond.

Ospelbar bana på grund av häftigt regn
Om du tvingas avbryta din rond på grund av att greenerna svämmar över av vatten betalar vi inte tillbaka några pengar. Kommer du in till receptionen inom två timmar efter din starttid vid översvämmade greener erbjuder vi värdecheckar motsvarande halva den avgift du betalat för din 18-hålsrond.

Vid frost
Vid frost förskjuts samtliga tider. Receptionspersonalen meddelar när det är ok att spela. Vi gör vårt bästa för att förutse frosten och blockerar då tider för att minska risken för förskjutning av bokade tider.

Lokala regler
Lokala regler för golfspel på Öijared resort hittar du på anslagstavlan i klubbhuset.

Boka golfutrustning

Golfvagn, golfbil, klubbor? Hos oss hittar du all utrustning du behöver för en lyckad runda.

Golfvett

Här är några snabba tips för att golfrundan ska bli så trevlig som möjligt.

Lokala regler

Det finns lokala regler som gäller hela säsongen och tillfälliga som bara gäller tidvis. Här hittar du alltid den aktuella versionen.