Guidade turer eller egna upptäcktsfärder över stock och sten

Markerna och skogarna härikring inbjuder till upptäcktsfärder. På mountainbike kan du både hinna upptäcka mer och få en riktig pulshöjare.

I vår vackra natur här på Öijared finns flera mountainbikeslingor av varierande längd och svårighetsgrad. Ni kan välja att hyra cykel och ge er ut på egen hand eller så väljer ni att cykla tillsammans med en av våra aktivitetsguider. Mountainbike är ett annorlunda och kul inslag på en konferens eller kick-off. Att hyra en mountainbike inkl. hjälm för 3 timmar kostar 295 kr. Tillsammans med en guide kostar det 395 kr/person för en timme (inkl. cykel och hjälm).

Exempel på cykelslingor:

Öijared Grön 7 km

Öijared Grön är en lätt slinga som passar hela familjen. Den börjar platt för att gå över i kuperad terräng och avslutas i relativt platt terräng. Hela slingan går på mysiga skogsvägar som är en lagom utmaning för hela familjen.

Öijared Blå 9 km

Öijared Blå börjar relativt lätt och i platt terräng, efter det följer ett mittenparti av kuperad terräng som ger lite puls. Sista tredjedelen går på härliga skogsvägar och är relativt lätt att cykla. Öijared Blå passar dig som vill ha en utmaning och få lite puls under din tur.